Pienillä asioilla voi olla suuri merkitys

Kilpailu kiristyy kaikilla teollisuudenaloilla jatkuvasti. Yritykset pyrkivät lisäämään kilpailukykyään ja ovat valmiita kääntämään jokaisen kiven löytääkseen niitä. Usein pienilläkin parannuksilla voi isossa kuvassa olla merkittävä vaikutus.

Me SKF:llä pyrimme maksimoimaan pyörivien laitteiden suorituskyvyn ja käyttövarmuuden. Viime kädessä tehtävämme on pitää pyörät pyörimässä ja estää ennenaikaiset rikkoutumiset.

Esimerkiksi öljykeittimissä, laakerivaurio voi olla katastrofaalinen. Miksi? Jos keitin hajoaa, ennakoimaton seisokki voi aiheuttaa suuret tuotannonmenetykset ja kustannukset elintarvikevalmistajalle. Pahimmillaan vaurio aiheuttaa jo tuotettujen elintarvikkeiden takaisinvedon markkinoilta, mikä rahallisten menetysten lisäksi saattaa vahingoittaa brändiä pysyvästi.

Teollisuusöljykeittimet ovat haasteellisia applikaatioita. Tuotesuunnittelijamme ovat painineet kiehuvan keitinrasvan lämmön aiheuttavien ongelmien kanssa. Kuinka kuuma on liian kuuma? Millainen laakerirasva kestää parhaiten lämpöä? Vai tarvitaanko laakerirasvaa laisinkaan?

Näiden kysymyksien parissa suunnittelijamme kehittivät laakeritekniikan, joka kestää sekä lämpöä että korroosiota ennennäkemättömän hyvän. Parasta ratkaisussa kuitenkin on se, että laakeri käyttää voiteluaineenaan keitinrasvaa, ja on siten täysin jälkivoiteluvapaa. Öljykeittimiin suunnitellut laakerit varmistavat käyttövarman toiminnan jopa 16 000 tunniksi. Perinteiseen ratkaisuun verrattuna tämä tarkoittaa yli kaksinkertaista käyttöikää.

Pysähdy hetkeksi ja mieti mahdollisia säästöjä — parempi käyttövarmuus, pienemmät laakeri- ja kunnossapitokustannukset. Pieni muutos, jälkivoiteluvapaa ratkaisu öljykeittimissä, voi antaa ratkaisevan edun entisestään koventuvassa kilpailussa.

 

Stephen White

Stephen White - SKF Food & Beverage Industry Portfolio Manager