Mitä voit tehdä viidessä minuutissa?

Sinulla on käytettävissäsi viisi minuuttia. Ajattele, mitä voisit tehdä siinä ajassa.

Valmistaa pannullisen kahvia? Varmasti. Tehdä pöytävarauksen ravintolaan? Toki. Vastata muutamaan viestiin? Ehdottomasti. 

Ryömiä uunin alle, tarkastaa satoja laakereita rikkoutuneen löytämiseksi ja sitten vaihtaa sen laakerin?

Vaikuttaa epätodennäköiseltä, mutta tähän monet leipomoalan asiakkaamme pystyvät.

Tämä ongelma on mahdollinen ammattileipomoiden nostatusuuneissa, joissa valmistellaan leipiä etenemään paistoprosessin läpi. Vailla kyseessä ei olekaan erityisen kuuma ympäristö, kosteus on erittäin suuri. Kosteuden tiivistyessä se tunkeutuu väistämättä laakereihin ja aiheuttaa rasvan emulgoitumista.

Kun rasvan koostumus muuttuu jatkuvasti näin paljon, se voi vuotaa ulos ja aiheuttaa likaantumisriskin sekä lisätä rikkoutumisten todennäköisyyttä. 

Rikkoutumiset voivat saattaa kunnossapitotiimit epätoivon partaalle. Heillä on tavallisesti vain viitisen minuuttia aikaa löytää rikkoutunut laakeri ja korjata ongelma, ennen kuin tuotantoprosessi joudutaan pysäyttämään. Silloin kaikki nostatusuunissa olevat leivät ja taikinat joudutaan heittämään pois.

Viisi minuuttia ei todellakaan ole paljon, varsinkaan, jos ottaa huomioon työskentelyn vaikeudet niin märissä ja liukkaissa olosuhteissa. Siksi olemme kehittäneet toisenlaisen lähestymistavan: se auttaa leipomoita ja muita tuottajia välttymään kunnossapidon viiden minuutin palontorjuntatyöltä tarjoamalla laakereita, jotka toimivat optimaalisella tavalla näissä erityisolosuhteissa.

Ja SKF:n laakereissa, joissa käytetään Solid Oil -voitelutekniikkaa, olemme saavuttaneet juuri tämän. Teknologia, jossa käytämme öljyllä kyllästettyä polymeerimatriisia perinteisen rasvan sijaan, toimii hyvin kosteutta vastaan ja auttaa torjumaan emulgoitumista ja vuotoja. Laakerit pysyvät pitkään ja jatkuvasti oikein voideltuina.

Tällä tavoin pystyt välttämään kaoottiset viisiminuuttiset, joiden aikana kunnossapitotiimisi on löydettävä juuri se oikea rikkoutunut laakeri. Lisäksi estäessäsi voiteluainevuodot teet ympäristöstä huomattavasti turvallisemman sekä työntekijöille että elintarvikkeille.

Tämä tarkoittaa vähemmän menetettyjä työtunteja sekä suunniteltuihin että suunnittelemattomiin huoltokatkoksiin, mikä lisää tuotantoa. Aikana, jona tiimiltäsi säästyy laakereiden vaihtamisen vähentyessä – paljon enemmän kuin viisi minuuttia – se voi hoitaa muita tehtäviä

Stephen White

Stephen White - SKF Food & Beverage Industry Portfolio Manager