Kun ongelmasta tulee vahvuus

Mieti hetki jokapäiväisiä ongelmiasi tai haasteitasi. Olivatpa ne henkilökohtaisia tai töihin liittyviä asioita, tiedät että niiden tunnistaminen ja ratkaiseminen tuottaa suuren onnistumisen tunteen. Etenkin, jos tulokset ovat mitattavissa ja nähtävissä arjessa.

Kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Usein juuri tunnistetut ongelmat ovat avain jatkuvaan parantamiseen ja kilpailukyvyn kehittämiseen.

Ongelmien muuttaminen vahvuuksiksi on SKF:n ydinosaamista. Vaikka tuotteemme saattavat olla vain pieni osa asiakkaidemme elämää, tiedämme että innovatiivisuudellamme ja ongelmanratkaisukyvyillämme voi olla merkittävä vaikutus suurempiin kokonaisuuksiin.  

Tämä saattaa tuntua kaukaa haetulta, mutta mieti mitä haasteita laakerimme joutuvat kokemaan korkean lämpötilan applikaatioissa.

Yli 180 C° lämpötiloissa ja kosteissa olosuhteissa, ei tarvitse kysyä voivatko laakerit hajota, vaan kysymys pikemminkin kuuluu: ”Milloin laakerit hajoavat”. Äärimmäiset olosuhteet rasittavat voitelurasvaa, jolloin kasvava vierintäelementtien välinen kitka nopeuttaa laakerin kulumista. Laakerivaurio voi olla nopeastikin odotettavissa, jos jälkivoiteluväli ei ole riittävän lyhyt.

Jälkivoitelu ei ole yksiselitteinen tai helppo asia. Ensinnäkin, ennen voitelua uunin täytyy antaa jäähtyä riittävästi, jotta voiteleminen on turvallista suorittaa. Toiseksi, laakerit täytyy irrottaa, puhdistaa ja asentaa uudelleen. Kaiken kaikkiaan jälkivoiteluprosessi maksaa valmistajalle vuosittain useiden päivien tuotantokapasiteetin. Jos vaihtoehtona on ennenaikainen tuotannonpysäytys ja konerikko, tämä monimutkainen kunnossapitoprosessi tuntuu ainoalta vaihtoehdolta.

Mutta onko se?

Tätä ongelmaa insinöörimme ovat tutkineet perusteellisesti. Tulosten perusteella äärimmäisiä olosuhteita ei kannata pelätä, vaan pikemminkin niitä pitää käyttää hyödykseen.

Innovatiivisen kehitystyön tuloksena on laakeritekniikka, joka käyttää uunin lämpöä ja kosteutta ehkäistäkseen kulumista ja maksimoidakseen suorituskykyä. Yksinomaan korkeisiin lämpötiloihin tarkoitetussa laakereissamme on grafiittipidin, ja ne on suunniteltu kestämään äärimmäisiä lämpötiloja. Laakereiden voitelu on suunniteltu estämään metalli-metalli-kosketus ilman jatkuvaa tarvetta jälkivoitelulle kuumimmissakin olosuhteissa.

Mitä tämä tarkoittaa elintarviketeollisuudelle ja sinulle? Jälkivoiteluvapauden ja suorituskyvyn ansiosta, edesautat jatkuvasti koventuvien tuotanto- ja käyttövarmuustavoitteiden saavuttamista. Vapaus jälkivoitelusta pienentää kunnossapitokustannuksia ja vapauttaa työaikaa muihin tärkeisiin tehtäviin. Jälkivoiteluvapaat kuumien olosuhteiden laakerit tukevat myös kestävän kehityksen tavoitteita vähentämällä voiteluaineiden kulutusta ja laakereiden puhdistukseen kuluvan veden käyttöä.

Nyt on sinun vuorosi kääntää ongelmat vahvuuksiksi.

Stephen White

Stephen White - SKF Food & Beverage Industry Portfolio Manager