Tekniksupport  

Ett urval av SKFs digitala verktyg, handböcker och kataloger för dig som vill säkerställa lång och säker drift av din maskin.

Digitala verktyg för produktval & beräkningar


Tillgången till rätt kompetens och verktyg är avgörande när du ser över och designar din maskin för att kunna uppnå bästa resultat. De flesta verktygen kräver ingen specifik inloggning och är helt gratis. 

Beräkningar

SKF Bearing Select


Använd detta webbverktyg för att klargöra vilket lagerslag som passar bäst för din applikation eller maskins kravspecifikation. SKF Bearing Select har ett användarvänligt gränssnitt, beräkningarna går snabbt och resultaten presenteras direkt intill de indata som krävs. 

Viktiga egenskaper:

  • Snabb och enkel sökning efter lager
  • Beräkning av relevanta prestandaparametrar
  • Går att spara projekt
  • Automatiska rapporter

Beräkningar

SKF Drive-up Method


SKFs uppdrivningsmetod används för att montera ditt sfäriska rulllager på koniskt axeltapp alternativt konisk hylsa. Metoden är unik för SKF och enkel att genomföra och säkerställer rätt montage för lång och säker drift.

  • Ger exakt justering av sfäriska rullager och CARB toroidrullager som monteras på koniska axelsäten.
  • Programmet finns för nedladdning och installation på Windows-datorer samt i Apple App Store och Google Play.

Beräkningar

SKF SimPro Quick


Lagersimuleringsprogram för enskilda axlar som snabbt utvärderar lagerarrangemangens utformning och prestanda i fält baserat på aktuella inbyggnadskrav och förhållanden. Syftet med verktyget är att du ska kunna ta del av SKFs tekniska kunskaper och bli mer självgående i syfte att förkorta konstruktionsprocessen och välja rätt lager.

  • Vägledning, varningssystem, 3D-visualisering och 3D-animering.
  • Ökar snabbhet/flexibilitet i din maskinkonstruktion
  • Intuitiv och detaljerad utvärdering av prestanda

Produktval

SKF Valverktyg för tillbehör


För verktyg och tillbehör till hylsor och axlar, används för att välja korrekta verktyg/tillbehör vid montering av SKF sfäriska rullager, CARB toroidrullager och SKF sfäriska kullager på hylsor och koniska axlar.

Verktyget sparar tid vid val av de verktyg och tillbehör som behövs eftersom all information finns på ett och samma ställe.

Produktval

SKF Seal Select


SKF Seal Select är ett webbaserat verktyg för val av tätningar och tillbehör. Genom att ange ett antal parametrar kan du enkelt hitta en lämplig tätningslösning från SKF för en specifik tillämpning. Med SKF Seal Select går det för närvarande att välja:

  • SKF SPEEDI-SLEEVE
  • V-ringstätningar
  • radialtätningar

Produktval

Heater Selection Tool


Med det webbaserade verktyget kan du välja den lämpligaste SKF-värmaren för en given varmmontering eller varmdemontering av lager eller ringformade arbetsstycken.

  • I bara tre enkla steg kan du ange hur din värmare ska användas och få en lista på alla lämpliga värmare, inklusive en rekommendation av den med bästa pris-/prestandaförhållande.
  • Produktdatablad, tekniska data, produktens webbsida och annat går enkelt att nå för varje värmare.

Smörjning

SKF LubeSelect


Verktyg för val av smörjfetter utvecklat av SKF. Du får tillgång till en kunskapsdatabas som hjälper dig att välja lämpligt smörjmedel för en given inbyggnad.

  • Välj smörjmedel baserat på inbyggnadsförhållanden eller inbyggnadsprofiler.
  • När du fyller i inbyggnadsförhållandena görs en analys och du får förslag på smörjfetter.

Smörjning

SKF Dial Set


SKF DialSet hjälper dig att ställa in SKFs automatiska smörjapparater på rätt sätt.

  • Ange kriterier och vilket fett som lämpar sig för din inbyggnad så visar programmet hur du ska ställa in smörjapparaten.
  • Beräkna eftersmörjningsintervall och kvantiteter snabbt och enkelt.

Smörjning

SKF Lubrication Planner


En rätt utformad smörjplan kan hjälpa dig att förhindra oplanerade driftstopp. Med SKF Lubrication Planner kan du utforma och följa upp din smörjplan. Använd vår smörjkompetens för att bl a:

  • kartlägga alla smörjställen
  • få expertråd om val av smörjmedel & optimala smörjrutiner
  • beräkna kvantiteter och intervall för eftersmörjning.
  • Gratis nedladdning

Montering

SKF Mount


Montering är ett av de kritiska momenten i lagrets livscykel. Om lagret inte monteras på ett korrekt sätt enligt de metoder och verktyg som rekommenderas kan dess livslängd förkortas avsevärt.

I detta webbprogram för montering och demontering av rullningslager får du tydliga instruktioner steg-för-steg för de lämpligaste metoderna och verktygen för att montera och demontera de flesta av SKF rullningslager på ett säkert och effektivt sätt.

Montering

SKF Bearing assist


En mobil app som förenklar montering och installation av lager och kan användas av alla i en underhållsorganisation.

Den är lämplig för alla teknik- och underhållsteam och minimerar problemen med felaktig montering, minskar installationstid och kostnad och bidrar till att förlänga lagrets livslängd. 

Montering

SKF Drive up


SKF uppdrivningsmetod används för att montera SKF lager med koniskt hål på många typer av axelsäten.

  • I programmet visas uppdrivningsmetoden med hjälp av bilder och animationer, och de värden som krävs för att metoden ska kunna användas beräknas.
  • Monteringsmetoden är välbeprövad och unik för SKF. Metoden ger exakt justering av sfäriska rullager och CARB toroidrullager som monteras på koniska axelsäten.

Montering

SKF Oil Injection Method 


Med SKF tryckoljemetod kan lager och andra komponenter med fast passning monteras och demonteras på ett säkert, kontrollerbart och snabbt sätt.

  • Programmet gör det lätt att göra nödvändiga beräkningarna.
  • Här finns praktisk information om hur metoden ska användas för montering och demontering av lager och andra komponenter samt vilka verktyg som behövs.

Kraftöverföring

Chain Drive Design Calculations


Med SKFs beräkningsverktyg för utformning av kedjedrivningar kan fälttekniker och tekniska säljare kontrollera kvaliteten hos en befintlig kedjedrivning på den egna datorn. Dessutom kan användarna föreslå flera alternativa lösningar.

Kraftöverföring

SKF Belt Drive Design


För val och beräkningar av remmar och remdrift. Med detta beräkningsverktyg för utformning av kedjedrivningar kan fälttekniker och tekniska säljare kontrollera kvaliteten hos en befintlig remdrivning på den egna datorn. 

Videos


 

I en serie korta filmer guidar våra applikationsingenjörer Roger och Nils er i ämnet ”Hur man väljer rätt lager för sin maskin och konstruktion”. De kommer att blanda både konkreta exempel och användbara tips. Allt för att göra livet för dig som konstruktör och uppfinnare enkelt och att din konstruktion skall leva upp till sitt tänkta syfte. Välj bland de 12 filmerna i spellistan  eller gå till vår websida "Från idé till verklighet" där alla filmerna också finns tillsammans med mer nyttig information om lagervalsprocessen

Läs mer om lagervalsprocessen >

 

 

Teknik-webinarier


Person with a laptop looking at webinarTa del av våra kunskaper!


Vi har tagit fram ett antal digitala teknikseminarier om vad man skall tänka på för att säkra driften i sin maskin eller anläggning. Vi har spelat in dem så att du kan få nya insikter och kunskap när helst det passar dig!
Välj fritt tbland itlar och område som passar dig mest. Vi lägger ut nya avsnitt allt eftersom vi producerar nytt material.

Vällkommen på webinar!

Gå till webinarierna >

 

 

Kataloger & handböcker


Klicka på bilderna för att läsa och ladda ner

Våra tidningar


SKF producerar både tryckta och digitala tidningar. Våra webbtidningar är lättillgängliga och uppdateras regelbundet. De innehåller allt från fallstudier till omfattande rapporter. Förutom de vi presenterar här har SKF även branchspecifika webbtidningar för bland annat varvsindustrin och vindkraftsindustrin. Du hittar alla våra tidningar presenterade på vår hemsida. Ta en titt och se vad du kan ha nytta av. Trevlig läsning!

Evolution Technology Magazine


Håll dig uppdaterad med de senaste affärs- och teknikrelaterade artiklarna från SKF med vår webbtidning Evolution med artiklar inom olika ämnen, från branschspecifika lösningar till innovationer inom många tillämpningsområden.

SKF Ingenjörskonst


För oss är ingenjörskonst något mycket större än ett lager som minskar friktion.  Det handlar  till exempel om att hjälpa till att bygga en stark och konkurrenskraftig industri, som skapar nya jobb och nya idéer.
 

Kundtidningen SKF Forum


SKF Forum är kundtidning som produceras och ges ut av SKF i Norden. Tidningen distribueras två gånger om året till kunder och distributörer på den industriella marknaden, innehållet presenterar de produkter, tjänster och lösningar som SKF kan erbjuda.

Tidigare utgåvor finns att ladda ner som pdf och du kan även starta en prenumeration.

Kontakta oss


Har du frågor? Vi hjälper dig gärna! Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig så fort som möjligt.

    © COPYRIGHT  |  VILLKOR  |  INTEGRITETSPOLICY  |  WEBBPLATSENS ÄGARE  |  COOKIES  |  ALLMÄNNA FÖRSÄLJNINGSVILLKOR